Tiktok-pastan på mitt sätt

 Jag tror att de flesta har råkat på Tiktok-pastan som trendade för något år sedan. Jag älskar den, tycker att den är grymt god-med några modifieringar!

Istället för "vanlig" pasta använder jag pasta fylld med bland annat soltorkade tomater, sjukt gott!

Och eftersom tomater just nu kostar absurt mycket tog jag så att säga en för laget och testade om man kan använda hela konserverade tomater istället? Jag tänker att det rimligen borde vara exakt samma sak?


Jag hade även några överblivna, skrumpna coctailtomater. hade jag inte haft det hade jag nog fått använda två burkar tomat. Kanske kan man göra det med krossade tomater?? Jag testar nästa gång!

Tjoff in i ugnen, blanda med pastan och ät. Jag kan meddela att det går hur bra som helst med konserverade tomater! Jag skulle säga att det är 100% av smaken, till 25% av priset. Varsågod för tips!

Så fullständigt recept:

Pasta enligt ovan

1-2 burkar konserverade tomater eller 250g färska

1 rödlök-finhackad

1 pkt fetaost

ca 1 msk vardera av basilika, timjan och oregano

Koka pastan. Lägg osten i en ugnsfast form, tillsammans med lite smör så inte tomaterna bränner fast. Häll ut tomaterna runt om, kryddor och lök ovanpå. In i ugnen i 15 minuter på ungefär 175-200 grader.

Mosa tomaterna, blanda ihop allt till en krämig röra och blanda sen i pastan. Klart!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dom dåliga nyheterna...

Regnet det bara öser ner...

Söndag är lika med tantrenovering